Om Flexleasing

Flexleasing er en leasingtype, hvor man ikke betaler den fulde registreringsafgift med det samme, men i stedet bliver den delt ud i rater for den periode, du benytter bilen. Hvor store raterne er, afhænger af bilens registreringsafgift. Der er forskellige periodeafgiftssatser, og alderen på bilen bestemmer, hvilke en af dem,der bliver anvendt på bilen. Den laveste sats er på biler, der er ældre end 3 år.

Flexleasing er mest anvendt til dyre luksusbiler, hvor registreringsafgiften en høj. Muligheden for flexleasing blev vedtaget den 18. december 2008 med reglerne i registreringsafgiftsloven L64. Dette muliggjorde, at leasingselskaber kun skulle betale den forholdsmæssige registreringsafgift for leasingperioden.

 

Periodeafgift satser

Periodeafgift satserne er afhængig af køretøjets første registreringsdato. Nedenfor kan du se satserne:

0-3 måneder – 2% registreringsafgift

3-36 måneder – 1% registreringsafgift

over 36 måneder – 0,5% registreringsafgift

Fordele ved flexleasing

✓ Mindre kapitalbinding i et køretøj ved flexleasing end ved traditionelt bilkøb.

✓ Du skal ikke betale 150% registreringsafgift.

✓ Der skal kun betales imellem 0,5% og 2% i registreringsafgift hver måned.

✓ Flexleasing giver mulighed for at skifte mellem flere køretøjer. Det kunne f.eks. være en cabriolet til sommerbrug og en SUV til vinterperioden.

✓ Der er flere købere til køretøjet efter endt leasingperiode, da der ikke er registreringsafgift på bilen. Derved kan køretøjet nemt sælges til en køber i udlandet – altså et meget større marked.

✓ Mindre værditab på en bil der flexleaset, da der ikke er betalt 150% registreringsafgift, og der er flere købere til køretøjet efter endt leasing.

✓ Typisk billigere bilforsikring, da bilen blot skal forsikres for bilens værdi uden registreringsafgift.

✓ Større fleksibilitet ved bilskifte.

 

Leasing er i vækst!

Leasing har i de sidste 5 år været i høj vækst, og antallet af biler der registreres, som leasingbiler er steget år fra år. Fra 2012 til 2018 er der sket en stigning på hele 138% i antallet af leasing-biler. Eksperter forventer, at denne stigning vil fortsætte i fremtiden. Grunden til denne stigning er bl.a., at danskerne er blevet mere bevidste om de mange fordele, der er ved leasing.